Garden Office - Billinge, Lancashire

We built this 9m2 (4.6m x 2.6m) garden office in Billinge, between St. Helens and Wigan. Sutton.  It was built on top of a block patio.  The interior is clad in OSB on the walls giving it an almost modern industrial feeling.  The ceiling is plastered and painted white.  The exterior has vertical treated red cedar tongue and groove cladding.

The garden office has black french doors and twin tall slim tilt and turn double glazed windows in black.  The floor is covered with a wood look laminate.  There are 6 double sockets.  In the ceiling there are 6 recessed spotlights in 2 rows of 3.  These lights are then carried outside under the canopy where there are 3 external spotlights.

Main challenge of the project

The main challenge of this project was fitting the garden office into a space defined by a garage on one side and boundary walls on two of the other sides.  This meant that we had to build the 2 side walls and rear wall and fully clad them before lifting them into place.

Main satisfaction of the project

We can honestly say that this project gave us the chance to build 3 of our 2021 innovation in one go:

  • a large canopy giving the chance to install external spotlights
  • black PVC windows and doors matched with a black fascia board around the canopy
  • cladding the interior walls with OSB

Find out more about your garden office

Download a copy of our brochure